Известие

Collapse
No announcement yet.

Диагностика и грешка p1172

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Здравейте, колеги, аз също получих тази грешка. Моля, Tasho сподели, какво стана. Смени ли датчика и от него ли е проблема?

Comment

Същата грешка

Здравейте,
      и аз се наредих със същия проблем в групата.
      На пръв поглед нищо...само на бензин съм, лятото махнах катализатора , сложих резонатор, дросела е чистен и му е правена адаптация, оборотите се стабилизираха всичко ОК и след диагностика смених ламбда сондата -оригинална на Bosh...до преди седмица грижи никакви, грешки няма - периодично я закачах на FEC. До тук добре,но преди седмица се появиха две грешки Р1172 и Р1173. Изчистих ги и след това се появява само Р1172. Ако някой е решил проблема и има желание да сподели ,може и на лични. Кофти време се случи, а колата е навън...не е гаражна, но проблема ме човърка ...та ще го намерим, ако никой няма решение.

Лека седмица на всички колеги
      Alfa Romeo 156/1.8/benzin

Comment

Първоначално публикувано от Diroll Покажи съобщение
        Здравейте,
        На пръв поглед нищо...само на бензин съм, лятото махнах катализатора , сложих резонатор, дросела е чистен и му е правена адаптация, оборотите се стабилизираха всичко ОК и след диагностика смених ламбда сондата -оригинална на Bosh...до преди седмица грижи никакви, грешки няма - периодично я закачах на FEC. До тук добре,но преди седмица се появиха две грешки Р1172 и Р1173. Изчистих ги и след това се появява само Р1172. Ако някой е решил проблема и има желание да сподели ,може и на лични. Кофти време се случи, а колата е навън...не е гаражна, но проблема ме човърка ...та ще го намерим, ако никой няма решение.

каква сонда сложи - истинската или универсална

Comment

Здравейте,

Виж си моторчето за празен ход, нулирай му настройките. Виж дали е цяло, от него е.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Залагам на сондата или дебитомера. Виж колко кг въздух вкарва дебитомера и графиката на сондата каква е - има ли я, няма ли я!
            Алфа...всичко друго е компромис!
            http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
            Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
            Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Добра вечер колеги,

както каза lordliness, днес сутринта нулирах настройките на TPS цял ден колата е в движение и грешки няма.Ще я следя да видя какво ще покаже поне до края на седмицата и ако няма нищо затварям капакака на бушоните.

Сондата е на 2м..август я смених...Bosch 0258006190 по каталог оригиналната,която дават за колата ...старата беше същата и ме изкара 2г.,тази ще видим колко ще ме изкара.

Утре ще погледна това, за което Тasho споменава.
              Alfa Romeo 156/1.8/benzin

Comment

Добра вечер колеги,

както каза lordliness, днес сутринта нулирах настройките на TPS цял ден колата е в движение и грешки няма.Ще я следя да видя какво ще покаже поне до края на седмицата и ако няма нищо затварям капакака на бушоните.

Сондата е на 2м..август я смених...Bosch 0258006190 по каталог оригиналната,която дават за колата ...старата беше същата и ме изкара 2г.,тази ще видим колко ще ме изкара.

Утре ще погледна това, за което Тasho споменава.
                Причината за тези грешки е, че компютъра не знае в какво положение е дросела. Сега всичко е наред и ще работи нормално след като покараш, другите неща са в норми, ламбда и дебитомер.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Сложил си оригиналната и това е добре. Но защо реши, че старата е аут?

Comment

Working...
                  X